Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J25i79r79i 25C72e62e

20. 12. 2018 14:42

Soros nemá nikdy s ničím nic společného.

Jen byl teď úplnou náhodou na dovče v Marakéši, kde se shodou okolností zrovna řešil globální pakt OSN.

Když se koná v Davosu Světové ekonomické fórum, zrovinka tam je úplnou náhodou na lyžovačce. Tak tedy sundá přeskáče a něco tam poví. Jen aby řeč nestála.

Kolikrát si někam takhle vyšla Hilary Clintonová či Barack Obama a ejhle...najednou se tam objevil také strýček Soros.

Jistě jen náhodou financoval Clintonové prezidentskou kampaň. Asi si jen tak hrál s účtem a lup ho.... Poslal pár desítek milionů dolarů na kampaň. Samozřejmě zcela nezištně.

A nebo takhle zničehonic odešlo z jeho účtu 400 000 liber prounijnímu britskému uskupení Best for Britain, která chce zvrátit brexit.

Loni v červnu jel do Bruselu na vafle a ono se tam přitom náhodou konalo Bruselské hospodářské forum. A tak, když už tam náhodou byl, utřel ze tváře šlehačku a něco jim tam řekl. Tady konkrétně to, že Maďarsko a Polsko jsou mafiánské státy.

Nebo jak se konaly takové ty "spontánní" protitrumpovské pochody žen, tak asi padesát partnerských organizací bylo na výplatní pásce Sorosovy nadace.

Loni dále zjistila Fox News, že Soros ze své nadace posílal peníze asi 60 (neziskovým) subjektům v Makedonii, kde se to nějak politicky zvrhávalo v neprospěch tzv. "liberální demokracie".

Ale jinak Soros nic a nikoho neovlivňuje. Vůbec nemá v ničem prsty. Vůbec nemá nikdy s ničím nic společného. Asi jako islám.

3 0
možnosti
Foto

Ty jo moc pěkně vystižená podstata a přitom s nadhledem... Karma! R^

2 1
možnosti
Foto

Až příště dostane Soros podobnou cenu od Ohníčku, bude to mít na mě asi stejný dopad.

9 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Přesné postřehy k věcem, nad nimiž zůstává rozum stát. Ty vlny "diskusní" nenávisti a zášti, iracionální a bez opory doložitelných fakt, (asi jakože: "my dobře víme, že ten a ten žere k večeři čolky a žáby a ničím nám to nevyvrátíte, protože je to ložený"), jsou mimo jakoukoliv normální lidskou představivost.

2 1
možnosti

V tom případě jste měl dát sám sebe za příklad a podpořit autora blogu nějakým opravdovým argumentem a nikoli nesmysly o čolkách a žábách.

1 0
možnosti
Foto

Já dávám karmu a dík. R^

Promiňte, nechci se vás dotknout, ale "zajímavější" je diskuze, která svým průběhem i obsahem opřádá charakteristickou červenou nit fandovských debat, kdy obsah blogu prohrává na celé čáře. Jsou to situace, při nichž průběh determinuje použité téma. Pokud autor/ka předloží téma z aktuální politické situace nastoupí dva týmy a aktivní diváci. Rozložení postav je předem dané, průběh standardní a výsledek v podstatě neměnný.

Ano, v tomto nelze hledat nic jiného než pobavení...... ale taky smutek. Smutek z prezentace části národa, která nejspíš zaujata Kladivem na čarodějnice dští oheň a síru nejvíce na na terč jimi nikdy nepoznaný.

Ta závěrečná otázka je zcela namístě, byť nyní ne úplně ve vyslovené dramatičnosti, ale to neznamená, že by nemohla být aktuální a opodstatněná.

R^R^R^

2 1
možnosti

Souhlasím s tím, že "obsah blogu prohrává na celé čáře". To jste opravdu vystihl. Ten blog se skutečně nepovedl.

A co se týče té závěrečné otázky, kterou označujete slovy "na místě, aktuální a opodstatněná", tak bych si dovolil malou analýzu. Pokud autor blogu píše o tom, jak všude vidí lidi, kteří si přejí jeho smrt, tak to může psát jen ze dvou důvodů:

1. Je to jen rétorická póza, ublíženecký postoj, kterým autor vykresluje sám sebe jako hrdinu, na kterého všude číhají zákeřníci, kteří mu přejí smrt.

2. Autor to myslí zcela vážně, pak by měl ovšem vyhledat psychiatra.

Žádná další verze neexistuje. Člověk, který je schopen své názory obhájit pomocí argumentů, takovéto vyděračské a ublíženecké postoje používat nemusí.

2 1
možnosti

Bezmocné kvičení, Soros je obyčejným lidem u ........ nebo ho ani neznají. A že ho ocenily nějaké noviny, no a co. Na světě se děje spousta pitomostí, o kterých většina normálních lidí ani neví. Rv

3 3
možnosti

I12v48o 98B28o83u60š80e

19. 12. 2018 23:01

A co vy? Jste obyčejný člověk?

3 1
možnosti

Ještě bych si dovolil zhodnotit poslední odstavec článku pana Rotha, protože jsem si uvědomil, že je absolutně "nejvýživnější".

Pan Roth říká, že všude vidí lidi, kteří si přejí Sorosovu smrt. Pan Roth je "denně potkává" a vypisuje také, kde je potkává, cituji: "v čekárně u lékaře, v tramvaji a metru, v obchodě, v parku, tam všude je potkávám." Takové představy bych rozhodně nepodceňoval a svěřil bych je nějakému odborníkovi. V Základech psychologie se píše o muži, který každou skříň považoval za toaletu, to ale není nic proti tomu, když někdo všude vidí potenciální vrahy Sorose. A k tomu pan Roth navíc dodává, cituji: "A říkám si - kdopak z nich asi chce třeba smrt mou? Kdo z vás takto uvažuje? A proč?" Zní to jako vtip o muži, který jede v protisměru a nadává na to, kolik šílenců jede proti němu.

Ale možná to nebude tak vážné, možná pan Roth chce být stejným mučedníkem, jako pan Soros. Zní to hezky: Roth a Soros - hrdinové našeho věku...

Pokud se pan Roth chce svému morálnímu vzoru podobat, má ještě co dohánět. Například kvůli tomu, co pan Soros kdysi dělal s financemi svých bližních, skočilo pár lidí z balkonu. To není žádná legrace dohnat někoho k sebevraždě. Těžké bude také vybudovat srovnatelné finanční a průmyslové impérium. Ale pak už to bude brnkačka. S takovými prostředky, jako má pan Soros, si lze koupit všechno...

13 1
možnosti

Kdo skočil kvůli Sorosovi z balkónu??? Možná někdo skočil z balkónu kvůli svým spekulacím, které nevyšly, ale to je podstata celého takového podnikání a tržní ekonomiky se svobodným investičním kapitálem. Jedině skutečný neomarxista může napsat takovou jedovatou lež, která popírá zásadní svobodu podnikání.;-D

0 3
možnosti
Foto

George Soros. Miliardář, který stojí za pádem libry i za světovou sítí nadací8-o

18. 1. 2018

Pro jedny vážený filantrop, pro jiné spekulant, který v 90. letech zamával s britskou i asijskou ekonomikou. George Soros si ne náhodou vysloužil přezdívku „Muž, který zruinoval britskou centrální banku“. Americký miliardář s maďarskými kořeny vložil peníze i do sítě nadací ve střední a východní Evropě a ve Spojených státech. V poslední době jeho jméno nejčastěji zaznívá z maďarské vlády. Ta chystá aktuálně balík zákonů, jimž se přezdívá „Stop Soros“.;-) Takže jo. Osobnost. A nejen roku;-D Ale to nic. Víte kdy a kdo otřás dolarem na tolik, že donutil až přesunout centrálu NATO z Francie? Někteří pamatují, jiní si moghou vygůglit. Ale Soroš totehdy fakt nebyl;-)

4 0
možnosti

Především je ale Soros, spolu s Putinem a Kalouskem, jedním ze tří osob kteří můžou úplně za všechno co se na světě šustne. ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2032x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik