Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doporučuji přečíst knihu britského biologa Ruperta Sheldraka "Mylné domněnky vědy". Jasně, srozumitelně a logicky popisuje současnou vědu ve které se mnohé domněnky prohlašují za fakta.

0 0
možnosti

Nezlobte se na mě, ale paní Pavlíková i rezjir mají tentokrát pravdu. Trollování na nějakém webu opravdu není vědecký výzkum, a jestli na ten "projekt" dala peníze nějaká grantová agentura, tak to s vědou jde nejspíš do kytek. Ale snad nedala a ti "vědci" to dělali jen ve svém "volném čase". Doufám, že význam uvozovek je všem "zřejmý".

3 1
možnosti
Foto

Ja bych to trollovanim nenazval. V danem pripade to byla nejlepsi metoda. A ti vedci se drzeli tema diskuse a navic tem konspiracnim blbum ani nenadavali. 

Jen tak mimochodem - vite ze zemekoule je duta a uvnitr je jeste jedna a ta je vetsi ?

1 0
možnosti
Foto

Zajimave zkusenosti ziskali novinari z americkeho casopisu Popular Mechanics kdyz patrali po puvodu konspiracnich teorii okolo teroristickeho utoku 9/11.

Overovani jakehokoliv zdroje byla vetsinou nesmirne umorna prace, protoze Masiblove prebiraji ty pitomosti jeden od druheho. Pokud se nakonec podarilo dopatrat puvodniho zdroje, jednalo se vzdycky o uplny vymysl, hoax nebo omyl. Napriklad hasic ktery mel prohlasit ze slysel pri padu budovy vybuch rekl, ze jen mluvil o hluku tak silnem, jako by slo o vybuch. Nejruznejsi odbornici na statiku o svych udajnych vyrocich nic nevedeli a kdyz se redaktori konecne probojovali do jakehosi Institutu na odhaleni pravdy o 9/11, zjistili ze se misto budovy plne vedatoru nebo inzenyru jedna o nezamestnaneho uhroviteho mladika, zijiciho ve sklepnim byte domku svych rodicu. :-)

2 0
možnosti
Foto

Chápal bych vždy termín konspirační teorie doslova, tedy v tomto případě hledání někoho, kdo vědomě i svou záměrnou nečinnností napomohl navést ta letadla na ty Dvojčata a zvýšit rozsah škod. A samozřejmě i obětí na životech.

A je logické, když si třeba v odborné publikaci přečtu, že mrakodrapy jsou stavěny tak, že by měly vydržet pád letadla, tak se logicky zamýšlím nad tím, zda je to v souladu s tím, co se toho 11. září vlastně stalo.

Třeba u Denikena o žádnou konspirační teorii jít nemohlo, protože on si pouze naformuloval hypotézu a snažil se ji dokázat, že pokud přistáli mimozemšťané na zemi, tak po nich mohly zůstat nějaké stopy. A narazil na něco, co vyhodnotil jako ty stopy. A teď se lze hádat, zda jsou to skutečně stopy po mimozemšťanech, či nikoliv.  Což je naprosto v pořádku. Obé.

0 0
možnosti

Už sa trochu vopakujó, tož je to takové nezáživné až nudné.

Ale ještě nekomentovali, že v Berlíně postavili Assangeovi, Snowdenovi a tej děvčici, co kdysi byla ogar, Chelsea Manningové, pomník v životní velikosti, šeci tři stojá na židli (každý na svojej) a jedna židla je tam volná, tož sa na ňu možú postavit, vzít se megafón a natřít to těm Mašíblom,co sa do nás vende. Budeme z teho dočista zdrcení. Slibuju.

0 0
možnosti
Foto

A co pramáti všech konspiračních teorií - neposkvrněné početí panny Marie a zmrtvýchvstání Ježíše?

2 0
možnosti

J18a73n 97P82a27l73l39a61s

4. 5. 2015 16:35

Dobrý den, pane Rothe. Nevím, zda jsem Mašíbl, ani co to znamená. Ale přesto mi vrtá v hlavě pár otázek:

1. Proč kromě WTC dvojčat spadla i třetí budova?

2. Kde čerpal Piri Reis podklady ke svým mapám?

3. Jak vznikly obrazce na planině Nazca, které jsou vidět pouze z výšky?

4. Kdo a jak vyrobil slavnou křišťálovou lebku?

Je toho víc, ale tyhle mě napadly jako první. Odpovědi, které by mě uspokojily, zatím nenabídli ani vědci ani konspirátoři.

0 0
možnosti

Tak třeba bod 4:

http://en.wikipedia.org/wiki/Crystal_skull

Jestli máte na mysli lebku Mitchell-Hedges (o které vznikl dokument někdy v 90. letech), tak ta vznikla nejspíš někdy ve 30. letech 20. století. Autor se pravděpodobně inspiroval jinou lebkou (z Britského muzea). V roce 2008 byla lebka zkoumána elektronovým mikroskopem a zkoumání odhalilo stopy po opracování rychle rotujícím kovovým kotoučem. I o tom byl natočen dokument. Co přesně Vás na tomto vysvětlení neuspokojilo?

1 0
možnosti
Foto

Vy tedy máte podivný koníček. Že Vás to baví?

0 0
možnosti
Foto

A Vy, pane kolego, berete těm dětem hračky. Že se nestydíte. ;-D

6 0
možnosti
Foto

J85a14k26u44b 35R36o61t17h

4. 5. 2015 14:18

To víte, jsem nestyda.:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2032x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik