Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I69v26a31n 83Č80u94k56a

5. 5. 2015 18:54

a tos ještě nebyl v číně! to by ses teprve pos...

bezohlednost českých řidičů je ukázková.

v autě najezdím 20 na kole 4 tisíce ročně.

0 0
možnosti
DB

V Číně, zejména ve velkých městech dnes normální kola člověk potkává minimálně, spíše jde o elektrokola a zejména elektroskůtry. Jezdí po vyhrazených stezkách, často beton oddělených od vozovky pro motorová vozidla. Jsou velmi nebezpeční pro chodce a způsobují velké množství nehod.

A na závěr - kdyby se náš cykloun dostal s jeho mentalitou do Číny, velmi pravděpodobně by pošel hned první den.

Takže, nechtě teoretizování, kupte letenku, sbalte kolo...

0 0
možnosti
JP

J98a50n 52P44a39l10l34a97s

1. 5. 2015 0:21

Uf, jsem z obliga. Na kole neumím a řidičák nemám. A když si vypiju, na chodníku se udržím.

1 0
možnosti
JK

Lidi, chybí vám tolerance! Na obou stranách. Jsem kolař, ale po zkušenostech už pouze na horském mimo silnice. Když si rozbiju hubu, je to moje věc. Nikdo mě tedy neohrožuje. Ani já ne. V terénu potkáte akorát babky na výletě (mladí tráví čas asi dojížděním auty za šopováním) a pokud se chováte normálně tak fakt nikoho neohrozíte. Najel jsem však v minulosti desetitisíce km na silničce. 3 x mě srazilo auto, tedy vytlačilo do škarpy. Ve dne za dobré viditelnosti, po tmě jsem nejezdil. Tady píšete o cyklofašistech, cykloteroristech... ptám se proč, čím jsem se "provinil"? Magoři jsou na obou stranách, nebo snad ne?

0 0
možnosti
KLS

Já s Vámi naprosto souhlasím. Píšu o specifice jednoho jihočeského města, a sice Třeboně, které je vyhlášeno podmínkami pro cykloturistiku a sjíždějí se sem cyklisti z celé republiky, a tak to víte, čeho je moc, toho je příliš. Když nemůžete přes neukázněné bandy cyklistů projít přes náměstí, vyjet autem, ulicemi se musíte prodírat, na stezkách pro pěší uskakovat, autem se bojíte jezdit úplně, protože jezdí pod vlivem ve dvou i více (5 není ojedinělé) vedle sebe, kola si s sebou berou do restaurací nebo je opírají o fasády domů, tak zkrátka a dobře my ji tady říkáme "cyklofašisti". A někdy i hůř. Osamělý cyklista, či dva cyklisté jsou většinou fajn, poděkuje, když před ním uskočíte, ale když jich jede tlupa, nemáte šanci. To je ta síla davu. Byla jsem svědkem toho, jak v budějovické bráně cyklista ukopl autu, které mu nedalo přednost (je do ní strašně špatně vidět) zrcátko....

Provozuji mj.i v tomto městě vinný bar, kavárnu a butik. Není výjimkou, že banda cyklistů práskne kolama o barák, bez pozdravu, natož aby snad požádali, se nahrnou na toalety, v umyvadlech se opláchnou, do petek načepujou vodu a bez pozdravu zase odjíždí. Do obchodu přicházejí s blemcákama na hlavě a tyto neodkládají ani při zkoušení oblečení a spodního prádla na zpocená páchnoucí těla. Tak to jsou prostě moje zkušennosti a moje praxe.

3 0
možnosti
MK

M38i23l68a16n 70K12e77s30l

30. 4. 2015 22:02

I jezdec na kole může způsobit nehodu s velkou škodou.Co si však člověk na něm vezme.Každý uživatel veřejné komunikace,i kolař, by měl  mít  nějaké "povinné ručení",z kterého by se hradily škody jim způsobené.

3 0
možnosti
VV

Rouzumny clovek ho ma. Ale honte nerozumneho kolare. Ale to je stejne jako nerozumneho chodce.

Pote, ci cesti zakonodarci vymysleli povinne reflexni prihy pro chodce za tmy, jiste dojdou i k statni poznavaci znacce pro chodce a cyklisty.

0 0
možnosti
JM

Nemožné se stalo skutkem, souhlasím s vámi v plném rozsahu a snad bych ještě zmínil, že je pro tyto lidi a z fondů EU (a tedy i z našeho deficitního rozpočtu - kde zůsal zdravý rozum nevím) budována ta nejdražší infrastruktura (počítáno ve vynaložených investičních prostředcích na člověkokilometra). Myslím tím ony kilometry a kilometry cyklostezek (u nás na Moravě ta nejvymakanější údolím rožnovské Bečvy od Rožnova pod Radhoštěm až na Horní Bečvu včetně speciálně pro ně postavených mostů přes řeku), ale evidentně to nestačí a oni si zvesela skotačí na silnicích s motorovými vozidly jako by byli z gumy.

Takže (ač tomu skoro nechci věřit) ode mně karma.

2 0
možnosti

Jasná provokace aktivistů Auto-matu. Vy si to schytáte. ;-D

2 0
možnosti
MS

Vcelku souhlas, jen by bylo vhodné mluvit o "některých" cyklistech a neházet všechny do jednoho pytle. Já už provozuju cykloturistiku přes dvacet let a taky mě nebaví ty rychlokvašky, které si zakoupí kolo, protože je to "in" a pak ve skupinách obrážejí hospody a mají z toho ohromnou srandu. Přitom se na cyklostezkách neumí chovat ani za střízliva, natož po pár pivech. Nebo "borci" samotáři, kteří chtějí trhnout rekord a jedou jako hovada bez ohledu na to, jestli míjí rodinku s malými dětmi.

5 0
možnosti
Foto

Bohužel máte pravdu. Jediné řešení by bylo zavést pro cyklisty řidičský průkaz a předepsané vybavené bicyklu, např. zpětné zrcátko.

Karma! R^

4 0
možnosti
VV

Ja bych doporucil beste ABS a pro cyklistu Katalysator.

1 1
možnosti
MK

Nejhorší je jet z Valmezu do Vsetína, když se tam klátí cyklisté. A super to je v zimě, když každý kdo může vytáhne kolo. Dle mého by cyklisté měli mít na některé a hlavně frekventované komunikace zákaz

3 0
možnosti
KLS

No ano, tady jezdí i v zimě! Jak je pak objet, když kloužou ze strany na stranu, takový člověk Vám spadne pod auto a zbytek života máte bez vlastního přičinění zkažený. V  létě radši nevyjíždím, to je pak opravdu nebezpečné. Aby toho nebylo málo, všichni za sebou tahají ty vozejky s dětma, po hlavní sillnici!!! Já bych do toho nedala ani psa a to je to pro psy určené, ale oni se nebojej, silnice jsou prostě jejich. Fuj to jsem se rozčílila, když si vzpomenu, že za chvíli už zase najedou....;-(

2 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2032x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik