Diskuse

Prokletí toaletního papíru

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

On ten Chavez nebyla ani důstojník, byl původně seržant. Takže to tak i dopadlo.

0 0
možnosti
Foto

Asi se mýlím, ale neměla by být tato země tahounem spolku BRICS ? Jeden stát je poblíž a blbost se šíří rychlostí světla.

Kombinace socialismu s místní pracovitostí musí nést plody. To tam netisknou Ruďasa?

0 0
možnosti
MR

spolu s Ruskem, Venezuelu postihlo snizeni cen ropy, proste nic jineho nevyvazi. Ale jen tak pro zajimavost, mam nove sousedy tady v Mexiku. Zadna levna ctvrt, naopak, tzv. "privada", cli ohrazeny blok, s travniky a stromy, parkoviste pro navstevy, kamery, atd. Novi sousede mluvili trochu jinak, vokazalo se ze jsou z Venezuely. Nikdo se jich na nic nevyptaval, neni to slusne, ale ukazalo se ze ona dela na velvyslanectvi tady blizko. Jeji manzel a otec nedelaji nic, jen se prochazi po zdejsim soukromem parciku a kouri, pak jdou domu, pak zase vysedavaji na slunicku na terase, atd. Nabytek jim privezli z nejdrazsiho butiku, dve auta kazde za 100 tisic dolaru, nobl. Nic proti, vsichni sousedi jsou na tom dobre, ale makaji a makaji. Akorat ta nova venezuelska slechta si lebedi, zatim co si doma nemaji cim vytrit (_._). Nedivim se ze se nechlubi ze ona dela na ambasade.

Kdyby jen ten papir, jsou tam nekolikahodinove fronty na vsechno mozne. Uz ani zmrzlinu poradnou nemaji, neni mliko. Vse na pridel. Nahe zadele. Mena se propada jako ten rubl. Maduro posila lidi do vezeni za kazdou kritiku. Leze do zadku Cine a prodava pod cenou pozemky kde se tezi zlato, ropu za mensi peniz, proste vede zemi k zarnym zitrkum. To snad ani v Ceskoslovensku 50. let nebyl takovy srab.

Ale jinak je tu hafo venezolanskych utecencu, ti se nijak dobre o rezimu nevyjadruji. Cili Maduro tu ma dost spatnou povest.

2 0
možnosti
JR

J37a80r65a 66R73a84n20k

6. 1. 2015 19:12

Vsak take emigruji, mame zde ve meste docela slusnou komunitu z Venezuely, dobre se s nimi tancuje;-)

1 0
možnosti
JP

Díky za článekR^

2 0
možnosti
MK

Možná by pomohlo humanitární bombardování, tak jako v jiných nedemokratických zemích.R^

0 2
možnosti
MR

tak jdi bombardovat

2 1
možnosti
IS

No jo, když ty socialistické vize ve stylu svornost, rovnost, bratrství jsou tak omamně lákavé.;-)

4 0
možnosti
PK

Souhlasím, že socialismus, jak ho známe, není efektivní z podstaty člověka a nefungoval by ani kdyby nebyl "ohrožován" z venku. Z podstaty člověka nemůže dnes fungovat ani nějaký ideální kapitalismus, po kterém tady často bloggeři i diskutující volají. Jeden z nových příkladů - zvedla se "sro" za korunu, aby se rozjelo podnikání. Převažující výsledek za rok - podvody, tunely, řetězové podnikání s cílem šulit daň. Takže to zase rychle rušíme.

K těm korporacím, které ničí svobnodu? Doba, kdy zemědělec měl pár kravek, v každé vsi byl mlynář a v každém menším městě samostatná mlékárna je dávno pryč. I Madeta je v porovnámí se západními mlékárnami prdítko. A není to jen proto, že velký bratr ....

0 0
možnosti
PK

opravuji - zavedla

0 0
možnosti
Foto

Pamatuju, že v době výpadku zmíněné komodity u nás se v Brně objevil na zdi Prioru nápis:

"přestavba má zádrhel, není papír na prdel".

Vám karma a obyčejným Venezuelanům konec socialismu..

4 0
možnosti
Foto

Vašeho otce hodnotím jako moudrého realistu, vás KARMOU.

Ačkoliv v mnoha různých státech, s různým stupněm vyspělosti a uvědomění byla potvrzena nereálnost socialistického "projektu" (natož pak komunistického), stále je velké stádo blouznivců, kteří se k tomuto cíli upínají a bojují za něj. Domnívají se snad, že neúspěchy socialismu byly zaviněny špatným provedením a oni by to zvládli líp? Myslí si snad, že je to záležitost techniky a způsobu a nikoliv lidí?

Velmi se mýlí. Základním vadným prvkem každého socialistického projektu konaného pro "lid" je právě člověk. Dokud bude ve hře člověk, nemá socialismus šanci. A až nebude člověk, nemá zase smysl. :-P

Takže shrnuto: socialismus (komunismus) nemá smysl.

6 0
možnosti
PH

Je to snad asi poprvé, co s Vámi souhlasím, ovšem mám problém s tím, proč se EU, potažmo US k socialistickému projektu obracejí, ne zády, ale čelem. Jediný rozdíl je, že ZATÍM ctí soukromé vlastnictví, ale i to brzo skončí (až na ševce;-D) a zůstanou velké korporace. EU a US se líbí na socialismu přesně to co socialismus dobře uměl. omezovat svobodu jednotlivce a to se v současnosti děje v míře neobvyklé.

0 0
možnosti