Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P90e23t67r 62K86o19l14á88ř

7. 10. 2014 11:43

Přátelé, soudruzi křesťané. Někteří faráři jsou peďáci, někteří komančíci a takto je to potřeba chápat a brát.Nic není černobílé.

0 0
možnosti

J70a73n 86P62á68n87e25k

7. 10. 2014 11:38

Příteli, besedy s "bolševickou mlátičkou a fízlem" Dr. Ondráčkem v chlumeckém husitském kostele jsem se osobně zúčastnil.

Hned zpočátku nás ujistili, že ji nepořádá KSČM, ale místní Svaz bojovníků za svobodu a ža je to vlastně jen "taková beseda".

A poté se na nás již začala snášet obligátní hromada polopravd a demagogií na téma Ukrajina, Islámský stát, zbraněmi harašící Amerika, vyzbrojující všechny teroristy světa atd. Už jen "krvavé žoky dolarů" mi chyběly. Tedy přesně to, co jsme slýchali před 30 lety ve školách (a mysleli si, že už nikdy více neuslyšíme).

A když jsem se dozvěděl, že na Guantanámu je ještě spousta vězňů, kterým se nedostalo spravedlivého soudního procesu, zeptal jsem se přítomného soudruha, jestli mu vlastní stud nebrání říkat takováto slova, při vědomí toho, kolika lidem U NÁS komunisté nedopřáli spravedlivý soudní proces.

A pak už to šlo standardní cestou: soudruh se vykrucoval, důchodci ječeli. A tak jsem se sebral a za hlaholu bojovníků za svobodu "jsem si šel po svejch".

Ale stálo za to, si připomenout situaci před rokem 1989. To rozhodně ano.

1 0
možnosti
Foto

Pan Farář nemá všech 5 pohromadě. Hlavní postulát komunismu je, že Bůh není. Chybí mu jako mnohým komunistům znalost 5 pilířů komunismu. http://dalibormusil.blog.idnes.cz/c/295898/Muze-byt-komunismus-dobry-Ne-Nemuze.html

0 0
možnosti

Přímo ukázkový příklad rozdvojení osobnosti. Jako farář posiluje v lidech víru v Boha a jako komunista popírá jeho existenci! Zřejmě by soudruh farář měl jít léčit.

3 0
možnosti

I39v98a19n 86J36i75r95e92š

21. 9. 2014 10:18

Patříte mezi tu většinu lidí, kteří neznají průběh dějin a neumí si další vývoj vydedukovat. On totiž onen farář má naprostou pravdu a idelní společenský řád jednou vznikne vzájemným roubem křesťanství a komunismu, dvou nejušlechtilejších a nejlepších myšlenek v dějinách lidstva, bohužel obou v dobách svého vzniku dehonestovaných, pokřivovaných a limitovaných lidskou primitivností, agresivitou a egoismem, což jsou vlastnosti, které dokonale využívá pravice ve svém boji proti lidskému pokroku, aby nepřišla o své fantazie jak jsou výluční, mimořádní a mají právo ostatní zneužívat a vydírat.

0 1
možnosti
Foto

Ano, jen je potřeba eliminovat jedince, kteří to nechtějí pochopit. Je třeba vytvořit nového člověka, který nebude primitivní, agresivní a egoistický. Zatím nevíme, jak. Stalin se o to pokoušel pomocí šibenic, olověných pilulek a gulagů, jenže mu začali nějak ubývat lidi (prý až 40 milionů).

Zatím všichni takoví "utopisti" skončili s rukama od krve.

3 0
možnosti

Farář skorokomunistou či obráceně, komunistická mlátička poslancem.... no, to je ovoce "humanismu" Václava Havla, který se ostře postavil proti zákazu tehdejší KSČ, zřejmě proto, aby oplatil službu Čalfovi (jeho první zvolení). Tak, teď sklízíme to "pravda a láska vítězí..." ... sklízíme to tak, že fízl, nasazenej proti studentům na národní komunistickej fízl není a kdo jej tak označí, je popotahován.

1 0
možnosti
Foto

Jjsou věci mezi nebem a zemí, kterým jako laik nerozumíte. Nerozmlouvejte tedy panu faráři jeho konání, co Bůh činí, dobře činí R^

1 3
možnosti

Mezi Nebem a Zemí vidím jen kolotoč a Macka.

8 1
možnosti

Nevím, jestli mohou kněží kandidovat za nějakou politickou stranu, ale pokud ano, tak by se dal stejný blok napsat o ODS (Rittig, Janoušek, Dlouhý, Barták..........), KDU-ČSL (třeba Kalousek a jeho padáky), TOP-09 (opět třeba Kalousek), atd. Podle vás by měl asi vzniknout nějaký metodický pokyn, která strana je košer. Obávám se ale, že podobný seznam nikdo na světě nevytvoří.

Nakonec Husiti taky věřili v boha a něco jako komunismus v Táboře taky budovali - v čem je tedy problém ? Papež František se rovněž orientuje na chudé - stejně jako komunisti. Chápu drobné rozdíly mezi církví a komunismem - a taky vím, že obě entity, když byly u moci, napáchali i hodně zla.

Je hodně jednoduché se do někoho pustit na základě ideologie. To nakonec dělají i islámisté - nechceme být jako oni ?

0 4
možnosti

Něco jako komunismus husité v Táboře nebudovali, to je blábol komunistického školství. 

Papež František se orientuje na chudé, což dělá církev od svého počátku, ovšem od kdy se komunisté orientují na chudé? Zvláště, když po té co se dostali k moci udělali chudé ze všech mimo komunistů

6 1
možnosti

J14o86s20e63f 66N63i41k78l

20. 9. 2014 19:23

...pan farář asi vidí toto: čím více peněz, tím více svobody ...čím více zákonů, tím horší stát...peníze zakřiví mnoho zákonů...každý chytrák okrade hloupějšího bližního svého, aniž by ho zákony dostihly...zákony nepostihují lichvu...právo je těžko vymahatelné...atd.atd. ..náš stát v letech zhruba  od r. 1960 do revoluce(1989) byl sociálním státem s rovnými právy pro všechny... vývoj po roce 1989 zklamal všechny, kteří zvonili klíči...A marxismus je teorií stále platnou (alespoň v tezích, které věnoval ekonomice)...A každý farář by měl mít sociální cítění!...

0 2
možnosti

Tak by měl pan farář navštívit očního, a né kandidovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2032x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik