Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma za clanek, autore. Ze ani rusky mluvici Ukrajinci netouzi udelat z Ukrajiny rusky protektorat bylo evidentni po celou dobu krize a padu Janukovycova rezimu. Proto jsou ty pro-Putinovi povstalecke bandy samy nacelnik a skoro zadny Indian. A to politicke, financni a vojenske "vmesovani" Zapadu pro vec nezavisle, pro-zapadni Ukrajiny? Kez by to byla pravda :) Zbyva doufat ze si svoji bitvu Ukrajina vybojuje sama - myslim ze za jeji vitezstvi a Putinovu ztratu prestize se da povazovat uz fakt ze zustava cela, minus okupovany Krym.

3 0
možnosti
PB

.....hmmm, v podstatě máte pravdu, ale každá mince má dvě strany. Strelkov je bývalým armádním důstojníkem RUS army, nyní plk. ve výslužbě - v podstatě žoldák, což okomentovala i ruská média. Kde a za jakých okolností sehnali separatisté zbraně Strelkov taktéž okomentoval. Bojová vozidla vzdušného výsadku - viz. uvedené foto, byly původně ve výzbroji UK armády, - ekipa těchto transportérů (včetně plné výzbroje) přeběhla na stranu separatistů. V současné době jsou tato bojová vozidla součástí palpostů přímo ve Slavjansku (viz. foto a video Reuters, MFDnes, ITAR-TASS atd.) Bojovníci Majdanu, pravda, stříleli z loveckých zbraní do chvíle, než vyrabovali v Kyjevě a v přilehlých oblastech policejní stanice, (pokládám foto za ilustrativní), pak už si vykračovali na Majdanu s kalachama.  

..... v každém případě na území Ukrajiny neoperuje pravidelná ruská armáda, ale banda žoldáků (nejenom Rusů), která řídí vojenské operace - někdo musí velet. Bezesporu se shodneme na tom, že separatistické hnutí Moskva podporuje jak morálně, tak finančně, stejně tak jako USA obdobným spůsobem podporuje své oblíbence v Kyjevě.

1 0
možnosti
MR

M75i59l45a25n 51R20a43d74e76k

27. 5. 2014 18:22

ve vychodni Ukrajine to jelo doposavad podle krymskeho scenare, na chlup presne. Ale tentokrat uz Zapad zareagoval, vlazne, ale prece, tradicne laxni Skandinavie zbystrial a Pobalti s NATO zareagovalo ihned. A Ukrajina, sice bordelarsky, neorganizovane, ale prece, se zacla branit. Tak se Putin radeji poohledne jinde. Hlavou proti zdi nejde. A ti militanti z Ruska proste nemeli tentokrat stesti, a budou ponechani vlastnimu osudu. Staty jsou nevdecne vsi. V jejich pripade mi jich neni lito

1 0
možnosti
Foto

Vážený příteli, s panem Černým těžko diskutovat. Zajisté znáte jeho minulost i jeho hrdinské činy. Přitom to býval docela rozumný člověk. Jenže propaganda, vtloukaná od mládí do hlavy v jistém "učilišti", po letech vybublala napovrch.

Stephen King napsal skělou knihu Pod kupolí, kde nádherně popisuje, jak se jeden cvok pokouší získat vládu nad městem a jaké metody k tomu používá. Jako by to pan spisovatel napsal až po zkušenostech z Ukrajiny. Bezva kapitola popisuje, jakým trikem dokázal vyhecovat lidi, aby demonstrovali a aby ta demonstrace přešla v krvavý konflikt.

ATD. Čili, nic nového pod sluncem a Vám karma!

5 3
možnosti
Foto

Já nebojuji na ruské straně, pouze odmítám být něčí rukojmí, tak jako to bylo dříve, ale z jiné strany.

Řešit svoje problémy a uskutečňovat svoje velmocenské ambice rozehráváním nebezpečných velmocenských her a mít Evropu za cvičiště, to je dnes politika USA. Jsem pro samostatnou Evropu. Toť vše.

1 1
možnosti

Plácáte nesmysly.

Moskva netvrdí, že žádní rusové na Ukrajině nejsou, ale že je tam nevyslala. Stejně jako všechny strany v konfliktu zúčastněné. To že je v Doněcku nějaký ruský (patrně bývalý) plukovník, nelze použít jako důkaz vměšování. Navíc, i když se hrdě hlásí, že je Rus, nikde nenaznačil, že měl rozkaz z Ruska. Pokud vím, tak přišel s nelegálně drženou zbraní pomoci těm, o kterých v dobré víře předpokládá, že pomoc potřebují. Dále píše, že zbraně nějak sehnali. Ukradli, koupili pod rukou, atd.

Tak už se konečně smiřte s tím, že jak Rusko, tak USA a EU si na Ukrajině hájí svoje zájmy a dodávají zbraně tam, kam se jim hodí. Vaše blafání o tom, že za všechno může Rusko, je stejná hloupost, jako ruští blogeři píšou, že za všechno může USA.

Zeptejte se raději, komu se bude hodit slabá a nestabilní Ukrajina.

7 8
možnosti
Foto

J17a75k60u74b 16R37o66t35h

27. 5. 2014 11:29

Zeptal jsem se. Odpovědí mi bylo: Rusko.:-P

7 1
možnosti
AS

A14d89a67m 77S76t54a89v67a

27. 5. 2014 11:14

"V Doněcku operují militanti z Ruska?": Autore, a nejsou to marťani?

3 3
možnosti
Foto

J59a11k17u39b 65R70o90t94h

27. 5. 2014 11:15

Já nevím, podívejte se na fotografie.:-P

4 0
možnosti
PH

Nebudu spekulovat, kdo vyvolal chaos na Ukrajině a k jakému účelu to mělo sloužit, ale jsem si téměř jistý, že i když z počátku relativně klidné stávky by v západní Evropě potažmo v USA byly velmi rychle zlikvidovány. Mimochodem v té době se konaly demonstrace např. odborářů (i v Bruselu) a byly policií za pomocí vodních děl rozehnány. V Kyjevě se to nestalo. Proč, to nevím a spekulovat nehodlám.

5 0
možnosti
Foto

J51a10k28u59b 44R60o22t14h

27. 5. 2014 11:15

Článek ni v nejmenším není o tom, kdo vyvolal chaos.:-/

2 1
možnosti
Foto

P76e95t76r 67J16o49h46a39n

27. 5. 2014 11:07

Vynikající článek, pane Rothe.

Kremrole je ale velmi slabé označení a název pro rudou mrdku.

3 3
možnosti
PF

P11e46t83r 65F78o50j94t90í12k

27. 5. 2014 11:52

Převlékněte si tu košili na fotce;-)

2 3
možnosti
Foto

Tak nikdo nepopírá, že na obou stranách bojují dobrovolníci a žoldáci, že zbraně se shánějí jak se dá, U-a je kupuje, protože sklady jsou vykradené, separatisté je kupují, kradou, atd. Co jsou prapory Donbas, např.? Jak jsou legitimní? Co jsou tzv. národní gardy? Nejsou to něco jako bývalé LM, bojové oddíly jedné strany?

Co jsou soukromé západní agentury, které dodávají celé skupiny žoldnéřů? Co izraelská IDF, kde na straně Majdanu se zúčastnili a organizovali bojůvky veteráni?

Jak jsou jednotlivé státy zodpovědné za své občany, kteří bojují v různých částech světa jako dobrovolníci, placení či nikoliv?

Ale na druhou stranu, každý stát by se měl starat o svoje národní příslušníky, které jsou z nějakých důvodů menšinou v jiném státě. Děla to Rumunsko, Maďarsko, USA zcela důsledně, tak proč by to nemělo dělat RF?

Prostě si, Jakube, neuvědomujete, že tady už bojujete za jiné USA než tomu bylo dříve, jednostrannost škodí vždycky.

Nemusím horovat pro RF, abych neviděl kam a kdo přes naše hlavy střílí. Bohužel s tím rizikem pro nás, že se ocitneme mezi dvěma ohni. A na to nemáme.

7 3
možnosti
Foto

J59a16k21u16b 35R39o81t90h

27. 5. 2014 10:51

Pane Černý, skutečně nevím, za jaké USA bojuji. Nevím totiž, že vůbec za nějaké bojuji.

A k ostatnímu - já jsem se nikdy (blogem) k Ukrajině nevyjádřil. Jednoduše jsem měl rozporuplné informace. Nyní mám informace (a nejen já, každý, kdo chce) relevantní a proto říkám - sakra, nechte toho kremrolského pokrytectví.

6 0
možnosti
TH

Hm, zkuste to ještě rozšířit o zamyšlení, kam se poděli ukrajinští vojáci, a když se takhle poděli na stranu povstalců, zda si s sebou vzali i svoji techniku, nebo zběhli beze zbraní :) 

Takto zběhlé vojáky (a že jich nebylo málo) potvrdil i Kyjev, včetně toho, že si vzali s sebou těžkou techniku, kterou zde berete jako bernou minci.

3 0
možnosti
Foto

J79a60k71u11b 14R36o56t75h

27. 5. 2014 10:52

Ale mně je jedno, kde teroristé zbraně vzali. Podstata je, že i přes Moskevské lži přišli z Ruska a že na rozdíl od Majdanistů jsou těžce ozbrojeni. O tom je článek.

2 1
možnosti
  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2032x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik