Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bude Zeman zase něco pálit

„Politický kýč. Trapné a zoufalé. Upachtěně angažované. Umouněná agitka, která má lidem vtlouct ty správné postoje.“ Slova jednoho z diváků politické parodie o prezidentovi a premiérovi.

Nutno poznamenat, že tento výkřik nebyl osamocen. Řada těch, kteří si pustili asi tříapůlminutovou parodii na film Harry Potter a kámen mudrců, se otřásala hnusem. Autoři, Michaela Lovecká a brněnský filmař Michal Orsava zde totiž prezidenta přehodili coby zlého čaroděje Bumbála a Harry jej při vítězném duelu kouzelné hůlky proti kouzelné vycházkové holi přemění na pouhou hromádku vajglů a popelníček. Babiš dopadne podobně. Ihned poté, co nám sdělí, že nikdy, nikdy neodstoupí, skončí jako kupička větrem rozfoukávaných pomačkaných účtenek.

Jenže je to jasný útok Pražské kavárny (jistě ve spojení s Brněnskou kavárnou), pravdoláskařů, Havlerky, sluníčkářů, vítačů a Sorosovců na naše dva nejvyšší představitele. Filmík je sice nesen v duchu jemného a inteligentního humoru, jenže právě to asi bude tou hlavní překážkou k tomu, aby se adoranti Zemana i Babiše alespoň trochu zasmáli a zamysleli. Humor je totiž v jejich řadách zcela nedostatkovou devizou. Ba někdy z jejich reakcí mám pocit, že humor je něco odporného a je vyhrazen právě jen těm kavárenským povalečům a neziskovkářům. Takže pravověrný Svědek Zemanův a Babišův jej zavrhuje a po vzoru nařízení stoupenců Zwingliho v šestnáctém století má smích za smrtelný hřích.

Lze předpokládat, že k filmu se také vysloví rozbrušovači ze SPD. Tři a půl minuty je totiž kromě hlavního děje, tedy boje Harryho se Zlem, doplněn mnoha, ale skutečně mnoha, i jen sekundovými vtipy. Jako například titulek novin Okamura zmizel po vyslovení zaklínadla „imigrantum endum“. Hnus velebnosti a jasná urážka vůdce. To se neodpouští.

Fanatikům všech možných ideových směrů se humor vždy zdál podezřelý. Panovníci tolerovali smích od jediného hrbatého šaška, a i toho často poté hodili do hladomorny. Komunisté, stejně jako nacisté, milovali jásavý smích „nových lidí“, smích tak umělý, až se v koutcích dělaly křeče. Jiný smích jim byl hoden vyšetřování, zatracování, pronásledování a likvidování. Současní obhájci dvou megalhářů na nejvyšších postech to mají podobné.

Ten kratičký film je velice povedený, ale je sám chápu, že ne jedné straně názorového spektra přijat nebude. Ale očekávám ještě jedno. Zmíněnou názorovou stranu totiž plní lidé, kteří by jen tak, jen z chuti a vlastní vůle, nic zadarmo neudělali. A už vůbec by do něčeho takového neinvestovali kromě času i nějakou tu korunu. Lidé, kteří mají za to, že demonstrovat se chodí jen za honorář. Tu od ambasády USA, tu od Sorose, toho arciďábla. A tak čekám i jasný dotaz směrem k autorům i jejich spolupracovníkům: „Kolik vám za to dali, kolik přesně bylo vašich Třicet stříbrných“?

A znám dobře ty, co se takto budou ptát. Narážím na ně celý život. Když například přečtu článek z rubriky Věda, vím, že se s nimi potkám. Jsou to ti, kteří se i v případě objevu další exoplanety zemského typu z pocitu nenaplněného a neúspěšného života, za což může vždy někdo úplně jiný, než oni sami, ptají: „A bude kvůli tomu chleba levnější?“

A protože na Hradě sedí jejich představitel, vůdce zapšklých a nenávistných jedinců, očekávám, že nás oblaží další mediálním happeningem. V hradních zahradách bude opět postávat hlouček vytřeštěně zírajících žurnalistů, dva hasiči a hradní posádka. A prezident bude zase demonstrativně pálit. Asi DVD. Nebo fotografie autorů filmu. Nebo… Nevím. Ale v každém případě bude pálit po vzoru zwingliovců humor a slušnost. Jako vždy.

Autor: Jakub Roth | úterý 11.12.2018 8:44 | karma článku: 29,06 | přečteno: 933x
  • Další články autora

Jakub Roth

Komunisté ministra zahraničí Petříčka pochopitelně nenávidí…

Očividně se nyní domnívají, že vláda bude tančit, jak oni zapískají. A vcelku se jim to daří. Až na jeden případ, který je výjimkou. Ministr zahraničí Tomáš Petříček totiž jedná tak, jak mu praví dlouholetá vládní koncepce.

4.2.2019 v 8:27 | Karma: 28,60 | Přečteno: 867x | Diskuse| Politika

Jakub Roth

Je Zeman obchodním zástupcem Huawei?

Podle všeho je. A znovu a zas to veřejně dokazuje. Jak jinak si totiž vysvětlit jeho kroky v posledních týdnech a dnech.

2.2.2019 v 9:26 | Karma: 32,02 | Přečteno: 829x | Diskuse| Politika

Jakub Roth

Prezident Trump už zcela zešílel?

Nebo je skutečně agentem Kremlu? Vždy jsem se této teorii smál, ale jeho poslední vyjádření o oprávněnosti sovětské agrese proti Afghánistánu je jaksi šokézní.

4.1.2019 v 15:05 | Karma: 24,89 | Přečteno: 1303x | Diskuse| Politika

Jakub Roth

Pan Baklažán, kocour 3)

Trochtovi se ničemu nediví, Jindřiška a Davídek se sbližují s panem Baklažánem tak usilovně, že z toho Davida rozbolí hlava, Amálka se sklouzne a paní Dvoriačiková maluje čerta.

29.12.2018 v 11:46 | Karma: 9,31 | Přečteno: 164x | Diskuse| Poezie a próza

Jakub Roth

Ministr kultury podpořil komunistickou lež

Tak křtil, nebo nekřtil? To je vlastně úplně jedno. Přišel, promluvil, popřál a tím legitimizoval vydání knihy, která má prý přinést „jiný pohled“ na církevní majetek.

28.12.2018 v 10:03 | Karma: 41,03 | Přečteno: 2467x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2032x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik