Změna komunisty v nacistu

9. 06. 2015 12:42:19
Nikdy se o tom moc nepsalo, ale stávalo se to vcelku často. V Německu, v CCCP a i u nás. Posledním takovým metamorfantem se stal zdejší bloger Kašuka. A veřejně to přiznává.

Rozhodl se, že demokracie je hnus a měla by skončit. Na tom není nic nového, tak uvažují komunisté už nějakých 150 let. A zhusta to i konáním naplňují. Kdykoliv se jim to podařilo, nastolili teror, který si tu i onde s terorem nacistů nezadal. Ostatně, existuje mnoho dokumentů, dokládajících vzájemné okouzlení těchto vražedných systémů.

Ladislav Kašuka se jako rudý fanatik s agresivními sklony nikdy netajil tím, že současná politika KSČM je mu málo radikální. Byl členem, není. Stal se poté členem českého komsomolu (i přes věk, který už nějaký ten čas svazácký není). Tato partička mladých bolševiků mu snad dostatečně revoluční byla. Vzývají Stalina, Kim Ir-sen je oslavován, drsná revoluce musí přijít, ale soustruzi z ÚV partaje se flákají a na proletariát kašlou.

Ale kolektivismus extrémně levicových revolucionářů zřejmě Kašuku zklamal. A tak stoprocentní revolucionář ve středním věku sedl, zamyslel se a vyplodil nápad. Pryč s parlamentním systémem. Pryč s nějakými politickými filozofiemi. Jen autorita jednoho muže dokáže naši zemi, Evropu a konečně i celý svět zachránit. Chce a žádá prezidentský stát. A založil i FB profil, veřejnou skupinu Chceme prezidentský stát.

Problém je v tom, že nadšený revolucionář zřejmě vůbec neví, co takový prezidentský stát je. On sám totiž jasně deklaruje, že Historie ukazuje, že většina zemí měla své nejúspěšnější období v čase, kdy jim vládl jeden silný lídr!“. Jenže tím nemyslí takovou madam Thatcher, baronku Finchley, zvolenou v řádných parlamentních volbách a podléhající poslancům. I když to říká, nemyslí tím asi amerického prezidenta, který má silné pravomoci, ale jeho rozhodnutí obvykle podléhají schválení kongresem či senátem a každé čtyři roky jej čekají volby, ostatně jen dvoje a pak je out. Asi tím nemyslí komunisty nenáviděného generála Pinocheta, který Chile přivedl k blahobytu a pak se v rámci jím vyhlášeného referenda vzdal moci a odešel do ústraní.

Kdepak, to není podle komunisty, vlastně nacisty Kašuky ten pravý prezidentský systém. Takoví prezidenti byli a jsou slabí a pořád se někomu zodpovídají. Soustruh, či spíše parteigenosse K. razí systém zcela jiný. Systém, který se obvykle nazývá Das Führerprinzip. A je jedno, jestli je jeho představitelem a jediným uzurpátorem moci Führer nebo Vožď či Duce. Stejný termín, stejný princip. A stejné následky. Teror, bída, krev a násilí. To chce Kašuka. O tom píše.

Jsem znám tím, že pro mne svoboda slova je jednou z primárních svobod, nenarušitelnou jakýmkoliv zákonem. Jasně jsem vždy deklaroval, že je pro mne existence verbálních trestných činů v naší (a vlastně kterékoliv) legislativě něco naprosto nepřijatelného. Jednoznačně jsem vždy říkal, že politická deklarace nesmí být trestná, a to až do chvíle, kdy se změní v přímou výzvu k násilí. Parteigenosse Kašuku budu bedlivě sledovat, budu jej pozorně číst a přemýšlet o významu jím použitých formulací a symbolů. Domnívám se, že tento jedinec totiž už spěje k onomu zlomu. K momentu, kdy ve jménu führera/vožďe a s tím spojeného teroru přestane pouze teoretizovat.

P.S. Na úvodním snímku je Ladislav Kašuka s modelem samopalu, autorem je redakce komunistických Haló Novin. Kdyby nějaké jiné noviny takto vyfotily nacistického fanatika se Sturmgewehr a pod znakem s nacistickou symbolikou, nastal by kravál. Zde je ticho po pěšině. Tristní.

Autor: Jakub Roth | úterý 9.6.2015 12:42 | karma článku: 34.45 | přečteno: 2547x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.14 | Přečteno: 203 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 4.71 | Přečteno: 78 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 515 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.08 | Přečteno: 224 | Diskuse
Počet článků 152 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2032

Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz

 

Seznam rubrik

více

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...