Dokonale vylhaná mapa

16. 07. 2014 9:17:03
Objevuje se už druhý rok znovu a znovu. Každý, kdo si rád ve své malosti chce do Izraele kopnout, jí zná. Část z takových jedinců jí ráda aktivně používá. Jde ovšem jen o manipulaci a trapnou lež.

Mapa zobrazuje Izrael, Západní břeh Jordánu a Gazu v průběhu cca 100 let. Má dokladovat, jak Izraelité bezostyšně ukradli úplně všechno a také má dokladovat, co v různých obdobích kdo měl. Vypadá takto.

rakovina-israel-palestina.jpg

Vezměme si ovšem jeden dílek obrázku po druhém.

Pal1.png

Jak vidíte, na prvním obrázku v roce 1897, ba ani v roce 1917 zřejmě na onom území nežije ani jeden Žid a zdá se, že celé území je doslova narváno Palestinci. Opak je pravdou. Území patřilo v těchto letech Turecké říši, žilo zde dost Židů ve městech, částečně i mimo města a kromě toho i Arabové, vesměs obdělávající půdu tureckých majitelů. V roce 1917 už část z ní byla od Turků vykoupena židovskými osídlenci. Ovšem naprostá většina území byla liduprázdná, pouštního a bažinného charakteru. Palestinci jako národ neexistovali, tímto slovem se označovali obyvatelé tohoto území, lhostejno jakého původu.

Pal2.png

Na druhém obrázku z roku 1946 je území stále narváno „Palestinci“ a objevuje se pár ostrůvků, na kterých údajně (a zřejmě jen tam) žijí Židé. Ve skutečnosti ona zelená políčka jsou území, která Židé vykoupili od jejich vlastníků v průběhu uplynulých padesáti let. Kromě toho jich mnoho žije ve městech, která však zelená nejsou. Zbytek území byl sporadicky osídlen Araby, kteří, stejně jako Židé, do oblasti přišli v posledních padesáti letech. Zbytek půdy (většina) neměl de iure vlastníka. „Palestinci“ stále neexistují.

Pal3.png

Tento obrázek ukazuje, jaký byl plán nedávno vzniklé OSN na řešení dvou států. Zelené oblasti v podstatě zohledňují nejhustší osídlení židovskou populací a také území, o která Arabi neměli zájem (Negevská poušť). I přes popisek u žlutého kolečka je nutné říci, že „Palestinci“ stále neexistují.

Pal4.png

Tento obrázek je opět ukázkou bohorovné manipulace. Alespoň však pravdivě zmiňuje útok okolních arabských států po vyhlášení nezávislosti Izraele. Nu ale k obsahu – nejedná se o popis osídlení, ale o stav hranic Izraele po zmíněné válce. Zahájilo jí pět států, které také prohrály. A to i přes značnou pomoc Britů, kteří oblast historické Palestiny po WWI spravovali. A dodejme také, že i přes účast ještě nedávno nacistických vojáků (často SS) na straně Arabů. Na mapě ovšem chybí žluté označení arabského osídlení v rámci Izraele, což je s podivem, protože jinde se to žlutou vždy hemžilo. V Izraeli tvoří arabské obyvatelstvo cca 20 %. Žluté oblasti ovšem jsou zbaveny zelených políček židovských osad, které zde byly a odkud museli Židé uprchnout. Kromě toho nejsou žlutá území palestinská, ale patří Jordánskému království, resp. Egyptu a samozřejmě nejsou osídlená tak intenzivně, což ostatně platí i o straně zelené. „Palestinci“ stále neexistují.

Pal5.png

Vzhledem k tomu, že autor mapy jaksi nepřipojil v Šestidenní válce obsazené Golanské výšiny, je mapa stále stejná. Zelená Židé (všude, jak jinak), žlutá „Palestinci“, nyní nikoliv jordánští občané, ale Arabové pod kontrolou Izraele (A opět úplně všude). „Palestinci“ už začínají být pomalu známí, Jásir Arafat se totiž rozhodl, že ad hoc vytvoření „Palestinského národa“ (sice bez jakýchkoliv historických souvislostí a navzdory realitě) mu může pomoci v získávání podpory a prostředků od hloupých cizinců. „Palestince“ masivně podporuje SSSR a jeho satelity, stupňuje se teror ze strany Arafatovy OOP.

Pal6.png

Současnost (2012) je opět zobrazena víc než zajímavě. Všimněme si, že na území Izraele žádní „Palestinci“ neexistují (ve skutečnosti nyní cca 1,5 milionu). Na území Západního břehu se objevilo mnoho zelené, což označuje fakticky nikoliv Židy osídlené oblasti, ale místa pod správou armády Izraele. Skutečné lokality, na kterých se nacházejí židovské osady (nazývané „nelegální“, protože i když byly postavené na legálně zakoupené půdě, „Palestinci“ s nimi nesouhlasí). Žluté oblasti pak jsou pod správou tzv. Palestinské autonomní vlády a opět zdaleka nezobrazují skutečně osídlené území. Fakticky ovšem pod správou hnutí Fatáh (Západní břeh) a Hamás (Gaza). Překvapivý je zelený kousek na jihozápadě Gazy. Podle toho by tam měli být Izraelci, kteří ale na celém území Gazy už 9 let nežijí. Nu a „Palestinci“ jsou uznávaní po celém světě, i když asi málokdo přesně ví, kde se vzali a proč že by si zasloužili ono uznáni.

P.S. Omlovám se za podivné zobrazení, ale ať dělám, co dělám, nejdou mi obrázky seřadit. Snad je jasné, který text kam patří.

Autor: Jakub Roth | středa 16.7.2014 9:17 | karma článku: 36.27 | přečteno: 5619x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 22.20 | Přečteno: 329 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.13 | Přečteno: 288 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.76 | Přečteno: 506 | Diskuse
Počet článků 152 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2032

Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz

 

Seznam rubrik

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...