Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stalin a Gottwald prý za teror nemohou

Vegetariáni se snaží svět přesvědčit, že Hitler se cpal masem. Náckové, že Churchill je válečný zločinec. Komunisté, že Stalin a Gottwald byli dobráci a za vraždy v jejich jméně mohou USA.

Těm posledním v tom vydatně pomáhá obskurní web Zvědavec.org, který provozuje jistý Čech Stwora z Kanady. Odsouzený za propagaci nacismu (zjednodušeně). Člověk, který se výběrem článků na svém serveru nikterak netají nenávistí k USA, Izraeli, EU, Havlovi, Klausovi, kapitalismu a demokracii. To je ale guláš, že? Kromě toho miluje konspirační teorie a právě proto jsem se o něj před časem začal zajímat. Naposled kromě jiných děsivých hovězin publikoval článek http://www.zvedavec.org/komentare/2014/06/6022-politicke-procesy-padesatych-let.htm , napsaný Josefem Vítem, častým přispěvatelem Zvědavce.

Dalo by se otázat, proč se patlám v obsahu obskurních webových stránek. Nu, a) mne to baví, b) se tam dočtu ledacos, co vytáhne úsměv na tvář, a c) i po těch letech, kdy je stále a stále dokazováno, jak urputně lže, je Zvědavec pitomci (a Bohu žel i některými zdejšími blogery) hojně používán jako pramen a zdroj relevantních informací.

Ale dost o serveru, nyní k článku. Zcela v intencích jiných materiálů (mimochodem, v současnosti povětšinou jde o překlady ruských autorů) rozvíjí pro intelektově méně nadané jedince úžasnou teorii. A totiž tu, že děsivý teror komunistů v padesátých letech rozpoutala CIA a proradní západní imperialisté. A tito si pak mnuli ruce, když se komunisté vraždili mezi sebou.

Pomíjím, že tato teorie, v tomto podání ovšem tvrzení, má značné díry. Pomíjím to, že události kolem bolševických monstrprocesů té doby jsou dnes vcelku dobře zdokumentovány. Pomíjím i to, že dokonce žijí pamětníci, kteří by tvrzení pana Víta rozcupovali na kousíčky.

Jen bych rád autorovi a jeho editorovi připomněl několik zásadních věcí. Například to, že teror v padesátých letech nebyly primárně procesy se „zrádnými“ komunisty. Že teror vyvolali sami komunisté tím, že začali vraždit, mučit a zavírat své spoluobčany jiné víry či politického přesvědčení. Nebo jen proto, že se jim postižení nelíbili či měli nějaký majetek. A to dávno před tím, než se jim prý do toho navezla CIA.

Stejně tak bych chtěl autorovi připomenout, že komunistický teror sahá daleko do historie, do doby, kdy o něm kromě carské ochranky ještě žádná výzvědná služba nevěděla. Že se masivně rozjel v okamžiku, kdy bolševici v Sankt Petěrsburgu proběhli Zimním palácem. Že pokračoval v podstatě po celou dobu jejich vlády. Že se okamžitě po místních převzetích moci rozšířil i do ostatních zemí, kde komunisté vládli. Že postihl desítky milionů lidí po celém světě. A dalo by se pokračovat dlouho a dlouho. Takže by se na základě informací pana Víta dalo říci, že CIA je nejdokonalejší a nejlepší organizace na světě. Hmmmm, není.

Ve světle relevantních fakt o činnosti komunistických zločinců ovšem musím říci toto: Pokud by snad Josef Vít měl pravdu (což prokazatelně nemá), zatleskal bych. Kdyby snad CIA skutečně dokázala přinutit bolševickou věrchušku, aby si mezi sebou začala řezat krky, jednalo by se jen a jen o dobře odvedenou práci. Takže – škoda, že to tak nebylo.

Proč ale Stwora na Zvědavci, a spolu s ním i jeho četní čtenáři a diskutéři, tak hájí bolševické zločiny, nevím. Napadá mne jen jedno jediné slovo – frustrace. Smutné.

Autor: Jakub Roth | čtvrtek 19.6.2014 10:32 | karma článku: 24,25 | přečteno: 990x
  • Další články autora

Jakub Roth

Komunisté ministra zahraničí Petříčka pochopitelně nenávidí…

Očividně se nyní domnívají, že vláda bude tančit, jak oni zapískají. A vcelku se jim to daří. Až na jeden případ, který je výjimkou. Ministr zahraničí Tomáš Petříček totiž jedná tak, jak mu praví dlouholetá vládní koncepce.

4.2.2019 v 8:27 | Karma: 28,60 | Přečteno: 867x | Diskuse| Politika

Jakub Roth

Je Zeman obchodním zástupcem Huawei?

Podle všeho je. A znovu a zas to veřejně dokazuje. Jak jinak si totiž vysvětlit jeho kroky v posledních týdnech a dnech.

2.2.2019 v 9:26 | Karma: 32,02 | Přečteno: 829x | Diskuse| Politika

Jakub Roth

Prezident Trump už zcela zešílel?

Nebo je skutečně agentem Kremlu? Vždy jsem se této teorii smál, ale jeho poslední vyjádření o oprávněnosti sovětské agrese proti Afghánistánu je jaksi šokézní.

4.1.2019 v 15:05 | Karma: 24,89 | Přečteno: 1303x | Diskuse| Politika

Jakub Roth

Pan Baklažán, kocour 3)

Trochtovi se ničemu nediví, Jindřiška a Davídek se sbližují s panem Baklažánem tak usilovně, že z toho Davida rozbolí hlava, Amálka se sklouzne a paní Dvoriačiková maluje čerta.

29.12.2018 v 11:46 | Karma: 9,31 | Přečteno: 164x | Diskuse| Poezie a próza

Jakub Roth

Ministr kultury podpořil komunistickou lež

Tak křtil, nebo nekřtil? To je vlastně úplně jedno. Přišel, promluvil, popřál a tím legitimizoval vydání knihy, která má prý přinést „jiný pohled“ na církevní majetek.

28.12.2018 v 10:03 | Karma: 41,03 | Přečteno: 2467x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2032x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik